Jenny Van de Voorde


Als kind was ik altijd heel sportief. Turnen, dansen, tennis, volleybal, skiën, chiro,…In het middelbaar trok ik speciaal naar Eeklo om de richting sport-wetenschappen te volgen.

Mijn keuze om kinesitherapie te studeren was dan ook geen verrassing. Maar ik wou dieper kunnen graven: ik wou op zoek naar de echte oorzaak van klachten. Daarom ging ik - met het diploma kine op zak - ook osteopathie studeren.

Vooral het werken met baby’s en kinderen sprak me aan. In Nederland volgde ik daarrond een meerjarige specialisatie-opleiding. Ondertussen heb ikzelf twee schatten van kinderen. En sta met mijn twee benen volledig in het moederschap, in combinatie met een toffe job.

De drang om de echte oorzaak van klachten te gaan zoeken en behandelen, bij kinderen én volwassenen, dat blijft me triggeren… Ik blijf me hier verder in verdiepen en bijscholen. Ligt de oorzaak bij een verkeerde houding, te weinig beweging, is er anatomisch een foute balans in het lichaam gekomen, foute voeding, te veel stress, een trauma,…?

Vragen waar ik samen met jou een antwoord op tracht te vinden. Om dan die pijnpunten op een juiste manier te gaan behandelen, met respect voor ieders lichaam.
Marijke Van Loo


Sinds november 2019 versterkt Marijke Van Loo me hier in de praktijk.

Zij behandelt eveneens jong en oud en neemt onder andere ook patiënten voor haar rekening met acute klachten. Marijke is eveneens vóór haar studie tot gediplomeerde osteopate, als kinesitherapeute afgestudeerd. Nadien heeft ze ook nog dry needling afgewerkt.

In 2021 behaalde Marijke ook het diploma osteopathie bij baby's/kinderen en zwangere vrouwen. Marijke werkt op maandag en vrijdagvoormiddag in de praktijk. Ook Marijke blijft zich steeds bijscholen. De afgelopen jaren volgde ze al verschillende opleidingen, specialisaties en congressen.


Praktische info


De osteopatische behandeling is niet op voorschrift van de arts. Je geniet van een terugbetaling door het ziekenfonds. Het aantal terugbetalingen verschilt per ziekenfonds.

De praktijk is te bereiken:

  • met de bus: de lijn 38 en 39 stopt op 50 meter van de praktijk.
  • Met de auto: er is parkeergelegenheid aan de overkant van de straat. Echter op momenten dat de scholen beginnen en eindigen kan er hierdoor minder parkeerplaats zijn. Je kan je wagen steeds parkeren in een zijstraat van de Krijtestraat, nl Aan de ratte (niet op de berm parkeren, maar gewoon op straat). Dit is op 50 meter stappen van de praktijk.

De ingang van de praktijk is links naast de woning