Jenny Van de Voorde


Als kind was ik altijd heel sportief. Turnen, dansen, tennis, volleybal, skiën, chiro,…In het middelbaar trok ik speciaal naar Eeklo om de richting sport-wetenschappen te volgen.

Mijn keuze om kinesitherapie te studeren was dan ook geen verrassing. Maar ik wou dieper kunnen graven: ik wou op zoek naar de echte oorzaak van klachten. Daarom ging ik - met het diploma kine op zak - ook osteopathie studeren.

Vooral het werken met baby’s en kinderen sprak me aan. In Nederland volgde ik daarrond een meerjarige specialisatie-opleiding. Ondertussen heb ikzelf twee schatten van kinderen. En sta met mijn twee benen volledig in het moederschap, in combinatie met een toffe job.

De drang om de echte oorzaak van klachten te gaan zoeken en behandelen, bij kinderen én volwassenen, dat blijft me triggeren… Ik blijf me hier verder in verdiepen en bijscholen. Ligt de oorzaak bij een verkeerde houding, te weinig beweging, is er anatomisch een foute balans in het lichaam gekomen, foute voeding, te veel stress, een trauma,…?

Vragen waar ik samen met jou een antwoord op tracht te vinden. Om dan die pijnpunten op een juiste manier te gaan behandelen, met respect voor ieders lichaam.
Charlotte Soetaert


Sinds eind april 2023 ondersteun ik mee de praktijk.

Graag ga ik, samen met jou, op zoek naar de oorzaak van je klacht en tracht ik via een correcte behandeling het zelfherstellend vermogen van je lichaam te optimaliseren.

In mijn jeugd was ik zeer gepassioneerd bezig met sport. Ik kon mijn energie kwijt in tennis, judo en volleybal. Mijn interesse in het menselijk lichaam en mijn empathisch karakter zorgden voor de studiekeuze Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. In 2017 studeerde ik af aan de Universiteit van Gent.

Als gevolg van een aantal sportblessures kwam ik intussen in aanraking met de kracht en schoonheid van osteopathie als geneeswijze. Terwijl ik werkervaring opdeed als kinesitherapeut, startte ik mijn opleiding tot osteopaat aan de The International Academy of Osteopathy, dewelke ik succesvol afrondde in 2022.

Gedreven door een oneindige interesse in het menselijk functioneren, blijf ik me verder bijscholen. Zo volgde ik enkele opleidingen binnen de klinische psycho-neuro-immunologie en behaalde ik o.a. ook mijn diploma tot Myofasciaal therapeut – Dry Needling.

In mijn vrije tijd omring ik me graag met vrienden en familie, vind je me in de natuur of houd ik me bezig met sporten zoals lopen, zwemmen, fietsen, pilates en yoga.

Je kan bij mij terecht voor zowel acute als chronische klachten. Voor de behandeling van de allerkleinsten verwijs ik je echter graag door naar mijn collega Jenny.
Marijke Van Loo


Marijke is van 1 mei tot begin september in zwangerschapsverlof is.

We wensen haar vanuit de praktijk een fijn verloop van het einde van de zwangerschap en rustige eerste maanden om te koesteren met haar kindje.


Praktische info


De osteopatische behandeling is niet op voorschrift van de arts. Je geniet van een terugbetaling door het ziekenfonds. Het aantal terugbetalingen verschilt per ziekenfonds.

De praktijk is te bereiken:

  • met de bus: de lijn 38 en 39 stopt op 50 meter van de praktijk.
  • Met de auto: er is parkeergelegenheid aan de overkant van de straat. Echter op momenten dat de scholen beginnen en eindigen kan er hierdoor minder parkeerplaats zijn. Je kan je wagen steeds parkeren in een zijstraat van de Krijtestraat, nl Aan de ratte (niet op de berm parkeren, maar gewoon op straat). Dit is op 50 meter stappen van de praktijk.

De ingang van de praktijk is links naast de woning